Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

 

Kedves Boronkays (Lőwys) Diákjaink!

Jelen oldalon egy archív gyűjteményt tervezünk összeállítani, amelyben az iskolánkban végzett osztályok legemlékezetesebb fényképfelvételeit kívánjuk rendszerezve összegyűjteni. Szeretnénk, ha minden osztály a saját fényképeit elküldené nekünk, s azt itt a honlapunkon megoszthatnánk másokkal is. Másrészt a képek gyűjtögetésével kialakulhat egy olyan iskolai archív fotógyűjteményt, amellyel iskolánk történetét fényképfelvételeken keresztül is dokumentálnánk és megőriznénk. 
 
Egyelőre elérhetővé tettük évtizedes bontásban az osztályokat és azok osztályfőnökeinek nevét. Meglehetősen jól haladunk a tablók összegyűjtésében (hamarosan megtekinthetőek lesznek), most dolgozunk a már meglévő archív osztályfotóink rendszerezésén.
 
 
Kérjük, hogy osszátok meg velünk a fellelhető régi iskolai képeiteket! 
 
Különösen számítunk
- régi osztályképekre,
- osztálykirándulások képeire,
- diáknapok,
- ballagások, 
- vidám ballagások,
- szalagavatók felvételeire,
- valamint az osztálytalálkozókon készült csoportképekre,
- esetleg iskolánk, tanüzemünk és kollégiumunk épületét ábrázoló fotókra.
 
Jó minőségű digitalizált formában várjuk a képeket, de papír alapú hagyományos fényképeket is fogadunk, azt szkennelés után visszajuttatjuk tulajdonosának.
 
Szándékaink szerint a fényképek, mint forrásanyagok feltárásán túl a gyűjtés egyúttal kiváló kapcsolatteremtési, ismerkedési lehetőség is lesz végzett diákjaink számára.
 
A szerkesztők nevében kérjük a küldött képek mellett annak készítési dátumát és helyét, témáját, esetleg a képen lévő személyek nevét. 
 
A képeket a dian.janos@boronkay.vac.hu e-mailre, valamint iskolánk 2600 Vác, Németh László u. 4-6. postai címére kérjük elküldeni, de azok személyesen is leadhatóak!
 
Szívélyes üdvözlettel:
Dian János