Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Ballagás 2024

2024-05-13 08:28:00

Iskolánk ballagási ünnepségét egy napsütéses szombaton, május 4-én tartottuk meg. 

Fábián Gábor igazgató Úr köszöntötte a ballagókat és vendégeket. Beszédéből alább olvasható egy kis részlet, mellyel útnak engedte a végzős diákokat:

"Nem fogsz tudni mindig, mindenből jól kijönni. De mindannyian képesek vagytok a reális értékelésre, a javításra és ha beleteszed a munkádat és szorgalmadat is, akkor túl fogtok lépni az ilyen dolgokon is. Ezzel kiléptek a nagybetűs, felnőtt életbe? 

Hát, szerintem igen is, meg nem is. Korotok, tudásotok, az ebből adódóan tőletek elvárható döntéseitek, s legfőképpen a saját véleményetek szerint: igen. Ugyanakkor egy-két kivételtől eltekintve szinte mindegyikőtöket továbbra is a szülei fogják finanszírozni. Nincs ezzel semmi gond, mert mi más is lehetne egy szülő feladata, hogy a gyermekének biztosítsa a lehetőségeket, hogy annak jó legyen, hogy fejlődhessen, s aztán megálljon a saját lábán! De bármennyire is természetes ez, ne tekintsétek annak! Tudjatok hálásak lenni! Az egyéb dolgaid és barátaid mellett mindig jusson rájuk időd, mert egy szülő, nagyszülő számára nincs nagyobb boldogság annál, mint hogy a gyermekét, unokáját láthatja, hallhatja és megölelheti. 

Azt kérem, adjátok meg nekik ezt az örömöt, hiszen nem kell hozzá semmi más, csak te magad! Egy kicsit magunkra, a Boronkayra gondolva azt kérem tőletek, legyetek iskolánk hírvivői, hiszen ahogy már említettem, ti vagytok nekünk a legjobb reklám! Igazgatótokként nem nagy vagyont, magas pozíciót vagy hírnevet kívánok nektek, hanem azt, hogy mindenki a maga útját járva, a maga módján legyen igazán boldog ember! Beszédem lezárásaként pedig azt kérem tőletek, hogy vessen bárhová is a sors, soha ne feledd, honnan indultál és kik segítettek utadban!"

A már hagyománnyá vált szertartás, a zászlóátadás követte a köszöntőt. A zászló azt a szellemiséget szimbolizálja, amit a Boronkay tanárai, diákjai magukénak vallanak és őriznek.

„Mindenki tehetséges valamiben” -így hangzik iskolánk mottója. Ahogy az elmúlt években mindig, most is jelentős számú országos sikert értek el iskolánk diákjai felkészítő tanáraik segítségével. Az oklevelek átadása után a ballagás egyik legszebb pillanata is elérkezett. A felröppenő galambok szimbolizálták búcsúzó végzős növendékeink "kiröpülését". Az osztályok a számukra feldíszített termekben köszöntek el osztályfőnöküktől, majd egymástól. 

Az eseményeken készült fotók az alábbi linken megtekinthetők és letölthetők:
Boronkay Ballagás fotók 2024

Az eseményeken készült videó itt érhető el: 
https://www.youtube.com/watch?v=vmra4IA-D4Y

Köszönet a rendezvény szervezőinek és fotósainknak:
Rauscher Dóri
Szokolay Léna
Sapka Roland
Könczöl Tamás