Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Diákolimpia® eredményességi díjátadó ünnepség – 2024. január 19.

2024-01-22 10:08:00

A Magyar Diáksport Szövetség minden évben díjazza a diáksport területén legaktívabb és legeredményesebb köznevelési intézményeket. 

Az MDSZ – mint a Diákolimpia®, a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozás területén is kiemelkedő jelentőségű versenyrendszer lebonyolítója – eredményességi díjátadó ünnepség keretében fejezi ki elismerését mindazon intézményeknek, szervezeteknek, felkészítő pedagógusoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a tanulók diákolimpiai sikereihez. 2024. január 19-én az elmúlt 2022-2023-as tanév Diákolimpiájának legeredményesebb pedagógusait és iskoláit a Magyar Tudományos Akadémián szervezett ünnepségen díjazták. Az elmúlt évekhez hasonlóan iskolánk a Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium dobogós díjazottként ismét meghívást kapott az eseményre! 

 

A középiskolák pontszámításos rangsorában III. helyezettek lettünk!

 

A középiskolák idei eredményességi rangsora:
I. Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium        
II. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium Veszprém        
III. Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium        
 

A 2022-2023-as tanévben elért sporteredményeinket, a sportolók és felkészítők nevét összefoglaló táblázat a Boronkay Évkönyvéből:  

Az eseményen az oktatás és a sport kapcsolatáról, a mindennapos testnevelés fontosságáról és az MDSZ-el kötött stratégiai együttműködésről beszélt dr. Maruzsa Zoltán a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára. Őt Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke követte. Beszédében a diákolimpiai sportversenyek és megmérettetések lehetőségéről, fontosságáról és jövőbeli lehetőségeiről beszélt.

A díj átvétele: Hajnal Gabriella KLIK, Dian János ig.h, Nagy Péter és Hevér János testnevelők, Balogh Gábor MDSZ

 

Balogh Gábor (kétszeres világbajnok és háromszoros olimpikon öttusázó) a Magyar Diáksport Szövetség elnöke házigazdaként a testnevelőkhöz és az edzőkhöz szólt.  Méltatta tevékenységüket, s kifejezte köszönetét a sportoló diákok érdekében végzett mindennapi sikeres munkájukért.

Az esemény díszvendége Krizsán Xénia Európa-bajnoki bronzérmes hétpróbázó (2023-ban az év magyar atlétája) volt. Xéniát az eddigi pályafutásáról, a diákolimpiai kezdeteiről, eredményeiről és a 2023-as budapesti világbajnokságról (hétpróbában 4. helyezett lett) Molnár Mátyás sportriporter, az ünnepség műsorvezetője faggatta. Xéniát hatalmas tapssal köszöntötték az ünnepség résztvevői. 

Hevér János és Nagy Péter testnevelők Balogh Gábor MDSZ elnökkel
 

Gratulálok az eredmény eléréséhez minden testnevelőnknek és sportoló diákunknak! 
Köszönöm munkájukat! 

Az esemény beszámolója megtekinthető az MDSZ honlapján

Az elnyert díj, az oklevél és képek a galériában 

Dian János igazgatóhelyettes