Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Karácsonyi Ünnepség iskolánkban

2024-01-12 13:35:00

Az idei tanévben iskolánk karácsonyi műsorát a 10. N és a 10. A osztály tanulói közösen adták elő, Boda Mária tanárnő és Ősi János tanár úr segítségével.

A műsor előtt az ünnepi beszédet dr. Molnár Lajos, iskolánk előző igazgatója, az alapítványunk elnöke mondta el. 

A mindenki által jól ismert betlehemi történet felidézése és megjelenítése mellett a műsor célja volt az is, hogy az iskola falai közé becsempéssze az ünnep szellemiségét. Meghitt légkört teremtett, mikor a narrátor kérésére a közönség soraiból tanárok és diákok egyaránt énekeltek a kórussal együtt.

"A Boronkay tanüzemében a próbák alatt rendelkezésünkre álló díszteremnél lényegesen kisebb helyen kellett bemutatnunk a műsort. Emiatt az előadás talán nem ment olyan gördülékenyen, mint másnap. December 20-án, a téli szünet előtti utolsó napon már egy sokkal jobb előadás keretein belül idéztük meg a karácsonyi hangulatot a Boronkay tornatermében. A műsorban Mária és József megelevenítése mellett elhangzott 11 darab rövid versrészlet is, amelyek egy-egy karácsonyi témát, hagyományt, történetet vagy érzést közvetítettek. A legismertebb közülük talán Gárdonyi Géza Fel nagy örömre című verse volt, melynek első két sora így hangzik: 

,,Fel nagy örömre! Ma született, Aki után a föld epedett.’’
 Ezt a verset az előadás folyamán el is énekelték a szereplők a közönséggel együtt.

A kórus által előadott dalok mellett két egyéni énekes produkció is színesítette a műsort. Ezeket Makkos Rozi 11. A és Csépai Anna 12. N osztályos tanulók adták elő. Köszönjük felkészítő tanáraink támogatását és a velük együtt eltöltött jó hangulatú próbáinkat! Reméljük, a műsor segített a karácsonyra való ráhangolódásban, továbbá otthon is mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek!" 

Soltész Judit
10N osztályos tanuló