Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Nyelvi tábor Angliában

2024-06-17 08:59:00

Az angliai kirándulás beszámolója alább olvasható:

A mi utazásunk június 2-án korán reggel kezdődőtt. Mindenki nagyon várta az utázást. A teljes utazás Angliába körülbelül 1800 km volt. 
Az első nap busszal utaztunk a tranzitszállásra a belga-német határhoz. A második napon a tranzitszállásról Belgiumon és Franciaországon keresztül eljutottunk a kompunkhoz, ami a tengeren átvitt Angliába. Mielött találkoztunk a családokkal elmentünk sétálni Avebury-ba és utána mindenki megismerkedett a szállásadójával. A harmadik napon megnéztük a tengert Anglia számos csodálatos partjáról (pl: Durdle Door; Lulworth Cove), majd ezután volt szabadprogramunk. A negyedik napon ellátogattunk egy Angol faluba, ahol rengeteg híres filmet forgatták (pl: Csillagpor, Farkas ember). Utána elmentünk Dyrham Park-ba, ami tele volt virágzó növényekkel, majd Bath városába vettük az irányt és nézelődünk, vásároltunk. Az ötödik napon a Longleat Castle hatalmas területét mentünk felfedezni. Itt volt a számunkra egyik legizgalmasabb program a szafari park, ahol számos érdekes és egzotikus állatot láthattunk testközelből. Ezen kívül tudtunk hajókázni, vonatozni, labirintusba is menni. A hatodik napon Winchester-be utaztunk, ahol megtekintettük Artúr király híres kerekasztalát, majd indultunk vissza a tranzitszállásunkra, ahova késő este érkeztünk. A hetedik napon utaztunk Vácra és közben egy kis vetélkedővel kedveskedett az idegenvezetőnk. A szállásunkra a családoknál négyesével kerültünk Angol családokhoz, ahol kipróbálhattuk az angol tudásunkat idegen környezetben. Ahol minket szállásoltak ott nagyon kedvesek, barátságosak, megértőek voltak velünk. Reggelit, vacsorát és ebéd csomagot kaptunk, bár mi nagyon eltérőnek találtuk a magyar ételekhez képest.


Öszzeségében, mi nagyon jól éreztük magunkat ezen a héten. Szerintünk megérte elmenni erre az utazásra, mert úgy érezzük, hogy sokat tanultunk és fejlődünk mind angol történelemből, mind a nyelvből is. Rengeteg csodálatos helyet látogattunk meg és az évfolyamtársainkkal is jobban megismerkedtünk. Ez egy csodálatos utolsó kirándulás volt ebben az évben. 

 

Stefanidesz Gréta Madari Anna (9.F)