Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

OSZTV versenygyőzelmek

2024-06-04 10:35:00

Három diákunk is dobogóra állhatott az Országos Szakmai Tanulmányi versenyen

A 2023/2024-es tanévben ismét rendkívüli műszaki-szakmai versenyeredmények születtek a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén.
Ezen versenysorozaton minden szakmacsoportban a végzős, azaz a szakmai vizsga előtt állók indulhatnak, mérhetik össze tudásukat.  Minden szakmában egy központi írásbeli előválogató, valamint gyakorlati válogató és egy komplex döntő forduló feladatsorát kell megoldaniuk és elvégezniük a versenyzőknek. Rangos és veretes szakmai megmérettetés után alakul ki a végleges helyezési sorrend. A szervezők a dobogós helyezést elérőket a Szakma Sztár Fesztiválon jutalmazták, de az egyes fordulók teljesítményei után vizsgamentességet is szerezhettek a versenyzők.

A gépészet szakmacsoportban a Gépgyártás-technológiai technikus szakma 1. helyezettje Dózsa Zétény György, míg a 2. helyezett Sebestyén Róbert tanulóink lettek. Ők ketten felállhattak a záróceremónián a dobogóra, de nem sokkal lemaradva tőlük Hugyecz Bertold József diákunk lett a 6. helyezett. Felkészítőik Kovács Kálmán és Veres József voltak, de köszönet jár a gépész munkaközösség minden tagjának, akik a 9-14. évfolyamon oktatták győzteseinket.

Az informatikai szakmacsoportban is Boronkays diák léphetett a dobogó legmagasabb fokára, Szoftverfejlesztő és –tesztelő szakmában Jávor Márton Áron lett az 1. helyezett, s az aranyérem megszerzése mellett teljes szakmai vizsgamentességet is szerzett. Ugyanitt alig lemaradva a dobogóról Varga-Labóczki Vazul diákunk lett a 4. helyezett. Felkészítőik Wiezl Csaba és Kemenes Tamás voltak, de a verseny komplexitása okán eredményük minden érintett oktatónk munkáját dicséri.

 

A jutalmazások sorát a szakmákat támogató szponzorok értékes tárgy- és pénzjutalmakkal támogatták. Köszönet érte az MVMI Zrt., a NISZ Zrt., a Prog-DATA Kft. vezetőinek.

Gratulálok a Boronkayt és képzéseinek hírnevét tovább öregbítő elért eredményekhez diáknak oktatónak egyaránt, s egyúttal köszönöm a befektetett munkát.

Dian János műszaki igazgatóhelyettes

A versenysorozat fényképei a Kamara honlapján: 
https://szakmasztar.hu/hirek/?valasztottev=2024
https://www.flickr.com/photos/mkik/albums/
(Kérjük felhasználás esetén forrás megjelölést és MKIK-ra történő hivatkozást szerepeltetni.)