Váci Szakképzési Centrum
Boronkay György
Műszaki Technikum és Gimnázium

Pályaválasztási kiállítás - 2023. október 11.

2023-10-17 11:04:00

Két év kihagyás után a Pest Vármegyei Kormányhivatal szervezésében ismét megrendezésre került a Pályaválasztási Kiállítás a Vác Városi Sportcsarnokban.

A kiállításon minden váci és Vác környéki beiskolázási körzettel rendelkező középiskola képviseltette magát. Mindenki elkészítette beiskolázási tájékoztató szórólapját, s saját standon mutathatta be képzési sajátosságait.

A kiállítók között mi is képviseltük iskolánkat minden képzési területünkkel. A szakmai ágazatokat, a nyelvi előkészítő osztályunkat és a gimnáziumi képzésünket is népszerűsítettük. A képzéseinket az adott szakon tanuló kiválasztott diákjaink mutatták be: működtették a kiállított eszközöket, kisérleteket végeztek, s válaszoltak az érdeklődő diákok, szüleik és kísérőik kérdéseire. Mindezt a teljesség igényével, precízen és pontosan tették, úgy hogy az vonzó legyen a jó tanuló nyolcadikosok számára.

Az előző évekhez hasonlóan most is látványos bemutatókkal készültünk, hogy ne csak szóban adhassuk át a képzéseinkkel kapcsolatos információkat. Iskolánk munkaközösségei most is sokat dolgoztak, hogy összeállítsák azon bemutató eszközöket, melyek segítségével és bemutatásával rövid betekintést adhatunk a nálunk folyó képzési lehetőségekbe.

A pályaválasztás a nyolcadikos diákok számára az élet első jelentős döntése, hisz hatással van későbbi életútjukra. Ebben a döntésben nyújt segítséget számukra ezen kiállítás. Az is természetes, hogy egy ilyen alkalommal csak rövid betekintés adható az iskolában folyó munkánkról, ezért itt is hirdettük a Nyílt napok és Nyitott laborok programunkat, ahol majd már a tudatosan a Boronkayba igyekvő diákok számára mutathatjuk be teljeskörűen a Boronkayban folyó munkát. 

Iskolánkban sokféle, emeltszintű technikumi szakmát – okleveles technikusképzés - tanulhatnak a diákok, ám emellett sokszínű, az épülésüket szolgáló vidám és tartalmas programok is várják őket minden tanévben.


Köszönöm az esemény sikeres megvalósításáért dolgozó szaktanáraink és diákjaink segítségét!


Dian János igazgatóhelyettes